This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

12 Mac 2011

10 Koleksi Business Card Percuma


Korang ada bisnes sendiri atau saja-saja nak ada bisnes kad sendiri? Tapi korang lak malas nak reka baru dan tiada idea untuk jenis bisnes kad yang sesuai dengan citarasa korang. Jadi untuk menyenangkan kerja korang tu, aku ada sediakan 10 design untuk korang muat turun secara PERCUMA. Asalkan korang ada dan mahir photoshop untuk edit semula nama, alamat dan sebagainya di template bisnes kad ini. Enjoy ok!!










Semuanya Tentang Misai


Sebut jer misai pasti korang terbayang misai pada wajah lelaki atau korang sendiri kan.  Ianya kini sudah menjadi salah satu daripada subjek untuk dijadikan sebagai rekaan-rekaan hebat berinspirasikan misai. Aku rasa korang macam tak berapa faham lagi kan, oleh itu meh layan antara artwork yang menjadikan misai sebagai subjek matter dalam berkarya. Harap korang mendapat sedikit inspirasi dalam berkarya daripada post oleh aku pada kali ini. Peace!!

(T-shirt design)

(Pembuka tudung botol)

(Stokin Misai)

(Magnet Misai)


Lagi karya dan barangan berkaitan misai ni korang boleh layan lagi di laman blog:

11 Mac 2011

Demo Planet Tv - Saluran Tv Online Anda



DemoplanetTV adalah sebuah stesen televisyen Internet yang berkonsepkan Komuniti Rakan Media 1Malaysia.Slogan “Stesen TV Internet Anda” bersesuaian dengan misi syarikat untuk membolehkan pelawat menghantar semua hasil karya mereka termasuk filem, drama, klip video dan pelbagai sumber lain untuk dijadikan sumber rujukan pada masa hadapan. Kami juga menyediakan perkhidmatan penyiaran secara percuma bagi membolehkan hasil kerja anda ditayangkan kepada pengunjung DemoplanetTV. Kami prihatin dalam memberikan khidmat sosial kepada masyarakat sejagat dengan menganjurkan kempen “Jangan sia-siakan Bakat Anda Bersama Jauhi Jenayah”. Kami mengetengahkan aspek anti-jenayah termasuk gangsterisme, vandalism, dadah dan sebagainya kerana remaja era ini lebih banyak terdedah dan cenderung kepada aktiviti yang tidak bermoral. Kempen yang kami jalankan diharap dapat membuka mata banyak pihak untuk berganding bahu dalam membentuk satu entiti masyarakat yang berilmu, berkeyakinan dan bebas jenayah seterusnya merialisasikan aspirasi 1Malaysia. 

Ikuti siaran di: http://www.demoplanet.tv/

10 Mac 2011

Web Terbaik Fotografi Untuk Inspirasi Vol: 1

Disini aku beri beberapa laman web yang sesuai untuk korang yang minat dengan fotografi untuk jadikan inspirasi dalamberkarya. Aku rasa ianya juga sesuai untuk korang jadikan rujukan untuk hasilkan sendiri portfolio hasil karya korang secara online. Untuk bahagian pertama ni aku senaraikan 5 laman web terbaik yang selalu aku view untuk cari inspirasi. Jom layan dan jangan lupa komen post ni :)













07 Mac 2011

Pipit Wonderful Market 6 - Himpunan Bakat Tempatan




Pipit Wonderful Market 6  玩得福设计日 akan menemui korang di:

venue : Annexe Gallery , Central Market
date : 7th May 2011 ( Saturday )
time : 12pm ~ 7pm

Festival tahunan yang menghimpunkan bakat-bakattempatan dalam bidang masing-masing seperti  handmade craft , art design , independent brand and unique limited items yang korang tak patut lepaskan.

Dengan 3 gallery & lebih kurang 60 artists / designer / crafter ! & miniature exhibition will be in wonderful market too !

more info updates coming soon , follow us @

mark your calendar now ! :)

inquiry : market@thepipit.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni

blogr.my