This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

25 Mac 2011

Rumah Belon Filem Up Jadi Kenyataan


Korang semua pasti dah tengok filem keluaran Walts Disney yang bertajuk "Up" kan. Filem yang mengisahkan seorang tua yang menerbangkan rumahnya dengan belon untuk mengembara ke tempat lain. Bukan nak citer pasal filem tu tapi tentang rumah belon yang ada dalam filem telah dijadikan kenyataan dengan rumah belon yang betul-betul boleh terbang. Mesti korang tak percaya lagi dengan kenyataan aku ni. Jadi kita layan video ni, mesti korang kagum dengan inovasi terbaru ni . Jangan lupa tinggalkan komen korang pada post ni.




22 Mac 2011

Semua Tentang Ultraman




Ultraman (ウルトラマン Urutoraman?) ialah watak fiksyen yang ditampilkan dalam rancangan televisyen tokusatsu atau "kesan khas". Ultraman membuat kemunculan sulungnya dalam siri TV SF/kaiju/adiwira tokusatsu, Ultraman, sebagai susulan kepada siri televisyen Ultra Q. Rancangan ini diterbit oleh Tsuburaya Productions, dan disiarkan melalui rangkaian Tokyo Broadcasting System (TBS) mulai 17 Julai1966 hingga 9 April 1967, dengan sejumlah 39 episod (40, jika diambil kira rancangan istimewa sebelum tayangan perdana pada 10 Julai1966). Meskipun Ultraman adalah siri pertama yang menampilkan mahkluk Ultra, namun ini sebenarnya Siri Ultra yang keduaUltra Q adalah yang pertama. Rancangan ini menjadi fenomena budaya pop yang besar di Jepun dan telah menarik berpuluh-puluh rancangan tiruan seumpamanya serta juga banyak sekuel dan bikinan semula, yang kekal popular hingga kini. Untuk membezakannya daripada wira-wira Ultra yang lain, Ultraman digelar "Ultraman yang asli" (初代ウルトラマン Shodai Urutoraman?), Ultraman pertama, Ultraman Hayata (iaitu nama perumahnya) atau cuma Man.  
Lagi filem, animasi dan komik tentang Ultraman boleh view dan download di: http://ultrafanz.blogspot.com

21 Mac 2011

Gigi Bercahaya LED


Salah satu fenomena yang berlaku di Jepun ialah aliran fesyen yang tidak putus-putus menyebabkan timbulnya idea untuk mneghasikan sesuatu yang unik. Yang terbaru ialah LED pada gigi yang berfungsi menyerikan gigi anda pada waktu malam. Kelihatan agak pelik tetapi menjadi suatu fesyen yang mungkin akan menjadi ikutan. Rekaan yang mudah, hanya pasang pelindung gigi dan hidukan suis untuk menyalakannya. Pada permulaan ini hanyalah iklan untuk sesuatu produk. Jom layan video demo untuk korang yang berminat.




*Ketika artikel ini ditulis, Jepun telah dilanda tsunami yang dasyat dan letupan reaktor nuklearyang teru. Simpati untuk Jepun.Peace!!

10 Contoh Fotografi Haiwan Versi Dramatik



Haiwan boleh memberi penarik perhatian kepada mata manusia apabila menjadi subjek utama dalam fotografi. Tapi bila melibatkan haiwan yang tidak gentar dengan kehadiran manusia juga membawa masalah juga kepada fotografer. Dalam kehidupan biasa haiwan-haiwan ini memberi ruang untuk kita merakam detik-detik dramatik untuk tatapan umum. Berikut ialah beberapa contoh fotografi haiwan dengan versi dramatik untuk korang jadikan inspirasi. Enjoy!!











20 Mac 2011

Harapan [HOPE] Untuk Jepun Dari Penggiat Manga



Calling all artists who want to do their part in aiding Japan through their post-earthquake crisis! 

Part of the Pray for Japan Charity Sale (details to be announced later), Harapan//Hope is a manga-influenced artbook and exhibition project planned to raise funds for Japan. We want you and your artwork to be a part of this operation!

Submissions will be compiled into a doujin-style, A5-sized book for sale, as well as displayed in an exhibition where visitors can donate towards the relief efforts. All proceeds from the project will go to a charitable organization (to be confirmed) in order to help buy food, water, shelter and other necessities for the thousands of lives affected by the devastating earthquake. We’re also planning to send a number of the artbook to Japan and the Japan Cartoonist Society as a symbol of our support.

At the moment, well-known artists such as C2V (Gengkey, Ah Beng etc.) and Tan Eng Huat (Thor, Batman, etc.) have already signed up to be part of this project, with many more to come! What’re you waiting for? Take up your pen (or pencil or stylus) and draw, for Japan!

More details will be announced as time pass—we’re confirming the venue of the exhibition and looking for a charitable foundation to channel the funds to. 

Details
* Artworks submitted are preferably of manga and anime characters to show support for Japan
* Black/White only. No colour.
* Canvas size must be 2480px X 3508px // 21cm X 29.7cm in 300 dpi in either landscape or portrait.
* Comments/words can be placed within artwork.
* Keep in mind your artwork will be sold publicly, so respect your art and yourself.
* In return, please provide us details regarding your art site or online contacts. All credits goes to the artist.
* Send all submissions to cf.illustration@gmail.com

Submission Deadline: 26-3-2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni

blogr.my