07 Mei 2010

Upcoming Event June 2010

klik untuk paparan lebih jelas

Projek Semester 6 2010 - Tee Design 4 Recycle

I was doing the tee design for recycle campaign, my project for this semester in study visual communication. Projek ini ingin mengetahui rekacorak pada baju t mampu mempengaruhi remaja untuk menyertai kempen kitar semula. Hasil kajian 74 % setuju dengan kajian ini dan berminat sekiranya diberi baju t mempunyai grafik menarik ini. Enjoy gambar semasa exhibition and assesment day 2010 ni. 

aku dihadapan replika arca kotak-kotak


my booth - t shirt design


design untuk tee lelaki


design tee untuk perempuan


Kepada korang yang berminat dengan tee yang diatas harap maaf sebab semuanya dah sold out. Thanks kepada yang support aktiviti murni aku ni..hehe.Peace!!


03 Mei 2010

10 Website Yang Menjadi Rujukan Designer Volume 1

Disini aku senaraikan beberapa wesite yang dijadikan sumber atau rujukan dalam proses rekabentuk sesuatu design. Antara website ini adalah yang popular dan selalu korang layari, tapi ada gak yang korang belum penah cuba layari. Diharap website ini dapat membantu memberi idea dan inspirasi kepada korang ok. Peace!!Lagi 5 laman web yang menjadi top rujukan para pereka akan bersambung nanti.Enjoy 5 laman web ni dulu. Thanks. Sempoi!!Komik Keluang Man Kembali