15 Januari 2011

Hasil Seni Unik - Orang Kepada Painting


Alexa Meade merupakan seorang artis yang kreatif apabila menghasilkan painting dengan menggunakan manusia sebenar sebagai subjek utama dalam penghasilan karyanya. Beliau menutupi tubuh model dengan cat sementara cuba untuk menjadikannya menarik, Alexa telah mewarnakan kulit dengan tubuh menjadi seolah-olah dua dimensi karikatur. Ayuh layan antara hasil karya beliau. Jadikan inspirasi dalam berkarya.

MALKUMAT LANJUT MENGENAI ARTIS INI: http://www.alexameade.com/

09 Januari 2011

Semua Tentang Kitar Semula


Kitar semula ialah proses mengolah semula bahan buangan untuk menghasilkan barangan yang baru. Kitar semula mengurangkan bahan buangan, mengurangkan penggunaan bahan mentah baru, menggurangkan penggunaan tenaga, mengurangkan pencemaran udara (dari pembakaran), dan pencemaran air (dari tapak perlupusan) dan mengurangkan pengeluarangas rumah hi berbanding penghasilan barang baru dari bahan mentah.
Suka kitar semula merupakan satu lagi blog oleh aku untuk tesis projek semester akhir pengajian. Blog ini memaparkan segala maklumat, produk, design dan apa sahaja yang berkaitan kitar semula. Harap korang dapat menyokong aktiviti murni aku ni. Santai saja ke blog suka kitar semula di: http://sukakitarsemula.blogspot.com/. Dan yang ada Facebook boleh like di fan page SUKA KITAR SEMULA. Thanks you!!

Komik Keluang Man Kembali