18 Jun 2011

10 Contoh Fotografi Hitam & Putih


Semua fotografi padaasalnya monokrom, kebanyakan gambar yang hitam putih. Kebanyakan bentuk teknologi visual bermula dalam hitam dan putih kemudian perlahan-lahan berubah menjadi warna seperti teknologi maju. Walaupun selepas filem warna telah sedia ada, hitam putih fotografi terus mendominasi selama beberapa dekad, disebabkan kos yang lebih rendah dan "klasik" ​​yang melihat fotografi. Koleksi 10 gambar ini diharap akan memenuhi keperluan pelbagai inspirasi fotografi anda berkaitan kreativiti. Komen post ini dan share bersama rakan-rakan yang lain :) Photoshop Manipulasi Oleh Josh Summers


Ini merupakan siri koleksi imej oleh pereka yang menggunakan konsep "distubed photoshop manipulation" dimana penampilkan originaliti tapi pada masa yang sama elemen manipulasi diterapkan. Fotografer dan pereka, Josh Summers merupakan salah seorang daripada pengemar menghasilkan karya seperti ini. Bila melayan gambar ini korang akan berhenti seketika dan memikir logik gambar tersebut. Mari dapatkan sedikit inspirasi dan komen post ini jika ianya menarik. Kongsi bersama rakan-rakan di Facebook atau Twitter.


16 Jun 2011

10 Contoh Poster Filem Kreatif 2010

Repoman

Poster filem merupakan permulaan atau pengenalan terhadap sesuatu filem yang akan ditayangkan di pawagam-pawagam. Sejak beberapa tahun lalu, idea yang kreatif turut diterjemahkan dalam menghasilkan poster filem yang kreatif dan berkuaiti serta mampu diingati oleh para penonton. Sesuatu poster yang baik mungkin senang dihasilkan oleh pereka sedia ada namun mereka harus meletakkan kreativiti sebagai tanpa batasan. Ini merupakan 10 contoh poster filem yang kreatif pada tahun 2010 yang lalu. Harap korang mendapat inspirasi dan jangan lupa komen entri ini :)


13 Jun 2011

10 Contoh Bokeh Fotografi


Di dalam Fotografi, Bokeh adalah bagian foto yang blur, di luar daerah yang fokus. tetapi blur yang memiliki kualiti ke indahan. Contoh foto di bawah adalah foto yang menonjolkan bokeh. Adapun cara untuk membuat bokeh lebih cantik dilihat, yaitu dengan menambahkan sedikit kreativiti pada lensa kamera. Terdapat pelbagai teknik yang digunakan dan hasil yang menarik terhasil akibat idea yang dicurahkan menggunakan kamera anda. Disini koleksi contoh fotografi berkaitan bokeh. Ingin maklumat lanjut boleh cari di laman web lain berkaitan fotografi. :) Apapun layan foto-foto ini. Komen ok!10 Contoh Fotografi Makro Inspirasi


Fotografi dapat berfungsi sebagai sumber inspirasi yang bagus. Kita sebagai designer dan photographer boleh mendapatkan inspirasi dari hampir segala sesuatu di sekitar, dan koleksi ini dapat memenuhi inspirasi fotografi makro korang sama ada  berkaitan keperluan sebagai kreativiti.Peralatan fotografi yang canggih seperti lense turut membantu kita mengambil foto berkaitan makro dengan lebih baik. Disini 10 contoh antara yang terbaik untuk idea dan inspirasi anda. Sila komen post ini jika ianya membantu anda :)


Komik Keluang Man Kembali