This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

04 November 2013

Iklan Stikcy - Klik Iklan Versi Malaysia

Salam dan apa khabar korang semua. Untuk post kali ni nak share sikit la pasal program baru yang tengah hot kat laman maya ni. Mesti korang pernah dengar PPC - Pay Per Click, program di mana korang akan dapat komisyen jika iklan diklik oleh orang lain. Program macam ni dah berlambak dibuat oleh mereka di negara luar. So, program iklan sticky ni 100% dibuat oleh orang Malaysia. Setakat ni dah ramai yang join. Program ni lebih kurang macam 8share gak la sebab dibayar berdasarkan iklan yang diklik. Jadi marilah pakat join di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=duitrm 
Boleh rilek sambil online facebook kan. Semoga berjaya. 

21 Oktober 2013

10 Rekaan Menarik Lagi Beg Membeli - Belah



Hai korang semua. Maaf lama takde post baru. Kalau sebelum ni korang dah layan koleksi beberapa beg membeli -belah dengan reka bentuk yang sangat kreatif dan bijak yang pasti akan memberi inspirasi kepada korang. Ini ada lagi contoh koleksi cambest beg membeli belah macam yang dulu. Hasil rekaan yang  kreatif pada beg membeli- belah ini diambil daripada pereka seluruh dunia. Dengan reka bentuk beg membeli-belah, ianya mengangkat seni grafik ini sesuai dipadankan dengan pelbagai situasi dan permukaan amnya. Ayuh jom nikmati contoh terbaik beg membeli-belah pada post kali ini.










14 Ogos 2013

10 Contoh Menarik Fotografi Seni Makanan


Makanan adalah sesuatu yang kita ambil untuk pemakanan (kesihatan) dan juga untuk keseronokan. Dalam budaya yang berbeza, makanan begitu banyak dipelbagaikan dari segi kaedah memasak, bahan-bahan dan persediaan. Tidak ada seorang pun yang tidak pernah diberitahu untuk tidak bermain dengan makanan mereka tetapi ini tidak dapat menghentikan minda mereka yang kreatif dan artistik, dan inilah sebab untuk kita lihat beberapa seni yang boleh dimakan yang luar biasa. Korang boleh cuba sendiri tapi jangan sampai menyusahkan orang sekeliling ok. Idea yang kreatif berjaya diterjemahkan ke dalam seni fotografi makanan ini. Diharap korang mendapat sedikit ilmu dan idea. Jom layan lagi 9 gambar di bawah: 













11 Julai 2013

10 Contoh Kulit Komik Menggunakan Rekaan Grafik Menarik


Muka depan (cover) komik kebelakangan ini menampakkan inovasi yang jauh melangkaui tahap rekaan beberapa tahun dahulu. Gabungan pelukis komik dan pereka grafik memainkan peranan yang penting untuk menarik minat pembaca mendapatkan hasil karya yang terbaik.Hasilnya, terdapat peningkatan dalam penghasilan komik yang telah menggunakan unsur-unsur yang kebanyakannya dikaitkan dengan reka bentuk grafik. Ianya juga telah menyebabkan nafas baru kepada cara komik yang dilihat pada masa kini. Lebih khusus lagi, mereka menambah tahap kecanggihan kepada satu bentuk seni yang digunakan untuk dikaitkan dengan tabiat remaja. Ini penting kerana bercerita dalam komik telah lama berkembang wira-wira yang lalu dan termasuk genre seperti seram, SCI-fi, jenayah dan lain-lain. Berikut ialah beberapa contoh cover koimik yang menarik untuk inspirasi korang.












06 Jun 2013

Boboi - Majalah Komik Stylo Gila!

 Bulan Mei 2013 menyaksikan kemunculan pelbagai majalah kartun komik untuk memeriahkan industri sedia ada. Salah satunya ialah Boboi - Majalah Komik Stylo Gila terbitan Vision Work Sdn. Bhd iaitu syarikat milik Afdlin Shauki. Majalah komik ini memaparkan cerita inspirasi dan adaptasi segala filem yang pernah dan telah dilakonkan oleh kumpulan Boboi. Antaranya seperti Papadom, Along Bukit Beruntung, Pontianak vs Orang Minyak. Barisan kartunis terdiri daripada kartunis Aie, Bophairy, Nik, Mr Smiley, dan ramai lagi. 

Pelancaran telah diadakan pada 31 Mei 2013 di SACC Convention Center , Shah Alam. Ayuh support industri komik kartun tempatan. Teruskan membeli produk berkualiti. Like fan page BOBOI di:

03 Jun 2013

Fuyyoo! - Majalah Kartun Lagenda


Salam sejahtera kepada korang semua. Apa khabar agaknya ek. Semakin meriah industri komik kartun tanahair dengan kehadiran Majalah Fuyyoo! pada pertengahan bulan Mei hari tu.  FUYYOO! terbit sebagai wadah perkongsian hiburan santai dan info berkaitan aktiviti/karya kartunis, animator, komikus, ilustrator dan peminat kartun seluruhnya. Membuka ruang untuk karyawan OTAI dan baru untuk sama-sama mengisi pentas kartun Malaysia yang sebenarnya luas jika kita sendiri terlibat dengan industri ini. Isu pertama dijual dengan harga RM5.90 dan membariskan kartunis hebat seperti Belitong, Zainal Buang Hussein, Lat, Nipah, Duku dan ramai lagi lah. Harap korang terus support Majalah Fuyyoo! ini. Jangan lupa like fan page di: https://www.facebook.com/pages/Majalah-Fuyyoo/252094461598873

15 Mei 2013

10 Contoh Rekaan Menarik Pembungkusan Terbaru



Untuk post kali ini kami nak kongsikan 10 contoh koleksi serta reka bentuk pembungkusan yang paling kreatif yang unik serta terkini. Reka bentuk pembungkusan adalah salah satu strategi pemasaran yang paling penting yang tidak harus dipandang ringan. Atas sebab ini, kita fikir untuk merujuk koleksi segar beberapa reka bentuk pembungkusan inspirasi dan kreatif untuk anda. Dengan reka bentuk pembungkusan yang berkesan dan kreatif, produk seseorang boleh menonjol di atas rak butik atau pasaraya, dan ini adalah sebab utama mengapa pelanggan membolehkan pereka mereka untuk mewujudkan apa yang mereka ada di dalam fikiran mereka, iaitu, barangan kreatif yang melampau dan terbaik. Jom layan contoh-contoh ini. Enjoy!!










08 Mei 2013

Cayalah! - Komik Dakwah Menyerlah

 Salam dan apa khabar korang semua? Ok untuk post kali ini kita cerita sikit pasal komik terbaru dipasaran Malaysia. Komik Dakwah Menyerlah Cayalah! adalah projek terbaru kartunis Rose-man bersama rakan kartunis lain yang join seperti Alif Firdaus, Duku dan ramai lagi. Konsep komik ini ialah dakwah yang mengajak pembaca melakukan kebaikan dalam kehidupan seharian. Selain itu terdapat artikel menarik yang mampu memukau pembaca dengan info-info yang diberi. Harga untuk edisi perdana ini ialah RM5.00 dan mula berada dipasaran pada 7Mei 2013. Ini sedikit preview dalam komik ini.
Amacam, mesti tertarik kan. Jangan lupa mengikutinya setiap bulan. Terus support komik tempatan. Enjoy!!!

27 April 2013

Bujang Edisi ke 3 Paling Sempoi


Apa khabar korang semua? Setelah lama tak update ini post terbaru semamndangkan aku tak sibuk (ceh!). Setelah beberapa tertangguh akhirnya bakal keluar jugak 100% Bujang Kartun. Untuk edisi ini aku masukkan 100% kartun Bujang tanpa ada Aku & Dia seperti sebelum ini. Dengan harga RM6 korang akan dapat komik dan poster bersaiz A3 untuk masa yang terhad sahaja. Diharap korang dapat support aku dan Bujang Kartun :) 

Apa-apa boleh komen dan emel ke akunapie@yahoo.com

01 April 2013

Neon Terbit - Penerbit Berwibawa Dari Pahang



Hello, apa khabar korang semua. Post ini aku buat langsung dari kampung halamanku di Perlis. Untuk post kali ini kita bercerita tentang salah satu penerbit buku indie berwibawa dari Pahang. Sejak akhir-akhir ini banyak penerbit indie muncul untuk membawa ke depan karya2 alternatif untuk memberi pilihan kepada pembaca. Salah satunya ialah Neon Terbit. Ini maklumat mereka:



Ini adalah karya terbaru daripada Neon Terbit. Bagi yang berminat boleh terus ke link facebook dan blog diorang. Terus sokong scene tempatan. Lokal Best!!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni

blogr.my