This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

22 Februari 2013

Marshable.net - Laman Sosial Malaysia


Korang dah bosan dengan laman sosial sedia ada sekarang ni? Ayuh sertai geng http://www.marshable.net/ yang pastinya sempoi. Laman sosial ini dibangunkan sepenuhnya oleh seorang anak tempatan yang mempunyai visi yang jelas dalam pembangunan laman web sosial. Keistimewaannya laman ini menawarkan tayangan filem baru dan lama untuk tontonan korang semua. Terdapat juga saluran TV dan radio streaming untuk korang layan. Pelbagai topik juga dimuatkan dalam forum ini. Marshable turut mewujudkan ruangan marketplace untuk korang berniaga dan blog untuk korang berceloteh. Jadi tunggu apa lagi, jom daftar percuma jer pun. Layan????

21 Februari 2013

10 Contoh Pengiklanan Luar Yang Berani




Pengiklanan adalah kemahiran pemasaran melibatkan seni bentuk, seni reka, dan reka letak. Dalam pengiklanan bercetak, pengiklanan adalah terhad kepada teks  dan imej sahaja. Di internet iklan boleh bergerak, tetapi masih 2D walaupun terkini teknologi memungkinnya kepada 3D. Walau bagaimanapun, apabila ia datang kepada pengiklanan luar, artis mempunyai kebebasan dan boleh membiarkan kreativiti mereka berjalan meliar dan bebas - dan yang apa mereka lakukan, dengan cara yang luar biasa. Pengiklanan luar dan adalah semua iklan yang anda boleh lihat di luar rumah anda - sama ada ia berada dalam kedai, papan iklan, bas, teksi, tepi jalan dan lain-lain.

Di sini aku telah cari dan mengumpul 10 contoh iklan luaran yang menakjubkan dalam imaginasi dan kreativiti digunakan untuk mendapatkan keputusan akhir yang menakjubkan. Ayuh layan dan komen okay :)










19 Februari 2013

Komik Gelabah Volume 2 Lagi Syok




Apa khabar korang semua? Untuk post kali ni aku nak bagitau yang Komik Gelabah akan keluar isu 2 pulak. Sebelum ini dah keluar isu 1 pada yang tak tau lagi la. Untuk komik isu 2 beberapa orang telah berminat untuk berkarya dengan kartun yang semakin gempak dan menawan. Isu ini turut menapilkan beberapa bakat baru yang berani menonjolkan diri. Selain itu diselitkan beberapa artikel yang  menarik di samping percuma kalender mini yang menarik. Sebarang updates korang boleh layan di fb: www.fb.com/komikgelabah. Harap korang support hasil seni anak tempatan. Terima kasih.

18 Februari 2013

10 Contoh Menarik Typografi Dalam Pengiklanan Siri I


Peranan tipografi bermain dalam mana-mana jenis reka bentuk hanya dipuji kerana ia bukan sahaja menambah kejelasan dalam reka bentuk tetapi juga meningkatkan keseluruhan reka bentuk, sama ada laman web atau reka bentuk untuk media cetak (pengiklanan).
Dengan penggunaan tipografi kreatif, korang berkesan boleh menyampaikan mesej dan memujuk audiens dengan sangat mudah. Untuk post kali ini aku telah kumpul beberapa iklan media cetak inspirasi yang menunjukkan kuasa tipografi. Aku berharap post kali ini memberi korang inspirasi. Ini baru siri I dan akan ada lagi, korang layan yang ni dulu lah. Peace!!










DOUBLE KLIK GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni

blogr.my