23 Oktober 2009

Interview Esklusif Bersama Kartunis Cutevirus (Majalah G3 &KLIK!)





Setelah beberapa kali tertangguh, akhirnya berjaya juga aku menemubual seorang lagi kartunis yang sedang meningkat naik dengan hasil karya yang cukup diminati. Beliau ialah kartunis cutevirus ,yang hasil karyanya banyak terpapar di majalah g3 dan klik!. Harap korang enjoy dan dapat beri sokongan. Peace!!

aku_NAPIE: nama penuh dan asal mna?
cute2virus: Mohd Khirudzaman, Kemaman, Ganu Kite
aku_NAPIE: sejak bila minat melukis dan kartunis idola?
cute2virus: seingat gua umur 3 tahun rasanya...
cute2virus: kalau yg international ramai, antaranya Kubert's Brothers, J.Scott Campbell, Adam Hughes, Carlos Pacheco, Lienil Fracis Yu, etc....J.Scoot suka lukis girls. kalau yg local, Jaafar Taib, Ujang, Aie & Bro Gayour. Aie & Gayour adalah kartunis pling cool kt arena komik tempatan aku_NAPIE: start melukis untuk majalah mna? karya pertama n skang dgn majalah mna? cute2virus: kartun pertama publish kt ruangan majalah Kawan kalau x silap....antar main2 je dulu, skang kt Majalah G3 & KLIK!
aku_NAPIE: karya terbaik setakat ni..n impian dlm kerjaya ni
cute2virus: karya terbaik? belum ada...i never satisfy with my art....masih dlm proses improve
aku_NAPIE: good answer
cute2virus: impian....i nk jadi pelukis komik yg dpt beri pengajaran melalui kartun i kpd readers...specially teens. cam bro Aie & Bro Gayour buat tuh! kita buat sesuatu mesti ada wawasan kn?
aku_NAPIE: yup!!
aku_NAPIE: pesanan utk sape yang nk jadi kartunis...
cute2virus: emm...minat mesti ada, lps tu kesungguhan dan yg paling penting rajin praktis...study teknik melukis.
aku_NAPIE: halangan n problem time wt kartun....
cute2virus: idea
cute2virus: idea
cute2virus: idea
aku_NAPIE: haha...
[15:31] cute2virus: dan kemalasan....
[15:31] cute2virus: dat's my problem
aku_NAPIE: ok...
aku_NAPIE: cmner peminat nak berhubung?
cute2virus: aku ade peminat ke? melukis pun cam ntahapahapa...
cute2virus: xde peminat kot!
cute2virus: ha ha...
aku_NAPIE: emel n blog utk peminat contact..
cute2virus: ok....
cute2virus: www.geocities.com/cute2virus
cute2virus: cute2virus@yahoo.com
aku_NAPIE: thanks sudi interview..wish u good luck..
cute2virus: thanks bro

0 Komen Korang:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni

blogr.my