03 April 2011

Tutorial Gunakan Action Dalam Photoshop (Edisi Lisa Surihani)

Final Foto ( Jenis Action: Comic)

Dalam segmen tutorial kali ini aku akan berkongsi cara menggunakan action .atn dalam photoshop. Action yang digunakan dapat menjimatkan masa dalam menyunting gambar agar lebih menarik. Korang boleh download action ini dengan formanya .atn di laman web www.deviantart dan sebagainya. Kalau korang dah tak sabar ayuh mulakan tutorial kali ini. Layan ok!!


1. Buka fail imej yang diingini, view action window.

 2. Klik kat action window dan load actions yang di download.

 3. Klik button play untuk aplikasi efek pada gambar korang.


4. Aik, dah siap? Kan aku dah kata senang jer. Selamat mencuba. Jangan lupa komen entri ni. :)

0 Komen Korang:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni

blogr.my