03 Mei 2011

Fantasi PIP - Karya Terbaru Kartunis Suraya


Kartunis Suraya yang popular dengan komik di Majalah G3 kini muncul dengan novel pertam nukilan beliau. Novel ini mengisahkan Johanna merupakan seorang budak perempuan yang ‘girly? dan sangat sukakan pari-pari sejak kecil. Namun setelah dia membesar, Johanna menjadi seorang tomboi serta mempunyai masalah pembelajaran di sekolah. Sehinggalah dia terlihat iklan patung pari-pari, sebuah alat bantu belajar di kaca televisyen. Harapan ibu dan Johanna untuk mengatasi masalah di sekolah menjadi angan-angan dengan kedatangan patung pari-pari yang rosak bernama Pip! Pip bercakap, makan, minum dan berfungsi seperti manusia! Bagaimanakah kehidupan Johanna dengan kedatangan Pip? Ikuti kisah mereka dalam Fantasi Pip, Kisah Si Patung Pari-pari.

Dapatkan segera di kedai buku berhampiran anda. Buku ini mempunyai 80 halaman dan cuma berharga RM10 sahaja. Tunggu apa lagi, dapatkannya sebelum sold out. Sokong komik dan produk tempatan.

02 Mei 2011

10 Contoh Bangunan Pelik Tapi Menarik Vol:2

 John Curtin School of Medical Research (Australia)

Atas komen yang mahukan lebih banyak post berkaitan bangunan pelik tapi menarik, kali ini aku sertakan lagi 10 rekabentuk bangunan yang dapat memberi inspirasi khususnya pada korang yang nak jadi arkitek. Idea dan konsep yang diterjemahkan pada artwork bangunan sememangnya sesuatu yang mengagumkan orang ramai. Ayuh layan koleksi vol: 2 gambar bangunan pelik tapi menarik ini. Jangan malu-malu untuk share di Facebook dan mana-mana saja. Jangan lupa komen entri ini ok. Thanks.

 Museum of Modern and Contemporary Art (Nice, France)


 Kunsthaus (Graz, Austria)

 State Department for Traffic (Tbilis, Georgia)


 Tenerife Concert Hall (Canary Islands, Spain)


 Berlin Zeiss Planetarium (Berlin, Germany)


 Montreal Biosphère (Canada)


 Esplanade Theatres, Singapore


 La Pedrera (Barcelona, Spain)


National Congress Building (Brazil)

10 Contoh Fotografi Inspirasi Gulliver Travel


Sebagai seorang jurugambar korang sentiasa memerlukan idea yang segar dalam menghasilkan karya yang best. Mungkin kita kekurangan idea dan inspirasi dalam mengambil gambar baru. Untuk entri kali ini aku memberikan 10 contoh gambar yang berinspirasikan filem lakonan JacK Black iaitu Gulliver`s Travel. Harap korang dapat inspirasi juga selepas layan gambar-gambar ini. Jangan lupa komen tau :)01 Mei 2011

Gelak Golek Dengan Oh Napie!

Oh Napie merupakan satu lagi blog oleh Aku Napie. Blog ini banyak memaparkan gambar manrik untuk korang komen sambil bergelak ketawa. Tidak perlu tension untuk view blog ini yang tak seberapa. Selain lawak terdapat juga info menarik untuk dikongsi bersama. Cakap banyak tak guna, ayuh layari laman blog baru aku di: http://ohnapie.blogspot.com/

Komik Keluang Man Kembali