21 Mac 2012

Sekitar Sesi Santai Bersama Dato' Lat dan Kartunis Malaysia.


Pada 11 Mac 2012 yang lalu, program santai bersama Dato Lat bersama kartunis Malaysia telah diadakan di Hotel The Royale Bintang @ The Curve. Program bertujuan untuk mendekatkan kartunis lama dengan generasi baru disamping berkongsi aktiviti ataupun projek semasa setiap kartunis.Jadi wakil AKU SEMPOI iaitu aku telah berkesempatan ke sana untuk menyibuk dan melihat suasana ketika itu.


 Acara yang dimulakan dengan mendaftar nama sebelum masuk ke dalam dewan untuk sesi santai. Hos pada petang itu ialah En. Azhar Abdullah iaitu presiden pekomik.Sesi turut memberikan penghormatan terakhir kepada kartunis yang telah meninggalkan kita semua melalui slide yang disediakan. Dato' Lat mengambil tempat menceritakan pengalaman beliau disamping kartunis otai turut sama berkongsi cerita. Acara petang itu diakhiri dengan sesi bergambar dan ramah mesra disamping bertukar pendapat dan mencari ruang untuk berkerjasama.


Aku berpeluang untuk promo komik kartun Aku, Dia dan Bujang kepada beberapa orang kartunis. Sememangnya aktiviti ini patut diadakan setiap tahun, kartunis Lemburock mahukan hari tersebut dijadkan Hari Kartunis Malaysia setiap tahun. Apapun sempoi selalu.Tiada ulasan:

Komik Keluang Man Kembali