This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

09 Februari 2013

10 Contoh Menarik Fotografi Ikan


Mengambil gambar (snap!) ikan yang sempurna bukanlah satu tugas yang mudah sebagai subjek untuk seseorang jurugambar. Jurugambar perlu sentiasa bersedia kerana mereka tidak mempunyai petunjuk apabila subjek (ikan) akan senyum pada kamera mereka. Lebih-lebih lagi dunia di dalam air pastinya akan memukau jurugambar. Kadang-kadang, gerombolan ikan bersama-sama dengan tumbuh-tumbuhan yang indah membuat suasana yang sempurna untuk mengambil gambar yang cantik.

Untuk post kali ini, kitorang mempersembahkan 10 contoh fotografi ikan oleh jurugambar berpengalaman serata dunia. Jika korang masih  baru untuk genre fotografi ini , maka korang boleh mendapat inspirasi berguna daripada contoh-contoh ini. Nikmati gambar sambil  berkongsi pemikiran korang tentang fotorgafi ikan (marin) ini. Enjoy!!












Majalah Fitrah -Bacaan Santai Berilmiah


Salam semua. Apa khabar yer, lama juga tak update sampai orang ingat blog ni dah mati. Okeh untuk post kali ini aku tampilkan citer pasal majalah baru di pasaran iaitu Majalah Fitrah. Majalah Fitrah berkonsepkan siri komik islamik dan info untuk mendidik jiwa remaja. Cover jilid pertama dilukis oleh saudara Athool dan didalamnya terdapat beberapa pengisian yang menarik. Meh tengok previewnya sikit:



Selain menyiarkan artikel yang menarik yang aku rasa tak semua orang tahu, majalah ini turut menyelitkan komik yang memang sesuai untuk semua golongan. Ini dapat menarik golongan muda untuk mendampingi malajah ini. Edisi perdana majalah ni boleh didapatkan di semua kedai buku bermula bulan Januari lepas lagi. Majalah ini diterbitkan secara jilid dan kena tunggu lama sikit untuk isu kedua nanti. Jangan lupa like FB majalah ini di: http://www.facebook.com/majalah.fitrah.5 .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni

blogr.my