13 November 2010

Miles Teves - Pereka Hebat Hollywood

Miles Teves sejak kecil lagi dah mula melukis, mengukir dinosaur daripada tanah liat dan buat video stop motion guna kamera Super-8. Banyak dipengaruhi oleh cerita sci-fi klasik zaman 70-an, muzik heavy metal, komik sera kebudayaan Jepun. Kerjayanya sekarang ialah pelukis, pengukir, pereka karekter dan kostum, konsep artis, pengarah seni, tukang solej kesan khas dan buat lakaran cerita. Banyak hasil kerja beliau dalam filem tak dapat kredit (penghargaan) macam rekaan kostum ( The Chronicles of Riddick dan Batman Forever) dan konsep rekaan makhluk asing (Men In Black). Ni antara hasil kerja beliau yang hebat. 
 Iron Man Helmet Prototype

Robin Suit-Colorful-Web
Captain Barbell Final Suit
 Toad Goblin-The Spiderwick Chronicles
Banyak lagi info dan artwork best Miles Teves ni kat: www.milesteves.com

0 Komen Korang:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni

blogr.my