08 Februari 2011

Tutorial Pop Art Mudah

Salam semua. Dalam post kali ni aku akan bagitau tutorial mudah membuat pop art style pada gambar korang menggunakan editor picture online. Laman web yang di maksudkan ialah: www.befunky.com. Ayuh kita mulakan:
 1. Logo ke laman web : www.befunky.com dan upload gambar korang.

2. Selepas itu, kotak ni akan keluar. Korang pilih Apply Effect jer.

3. Kat sebelah kiri ada featured effect, korang pilih pop art yang 4 kaler tu.

 4. Selepas itu korang leh adjust cikit2 dan bila dah puas hati save jer gambar tadi. Setel kan.

Amacam, puas hati tak dengan tutorial yang mudah dan best ni? Diharap korang berpuas hati la. Kat laman web ni, selain pop art banyak lagi effect dan macam-macam boleh buat. Rajin-rajin la explore dan kongsi ilmu yang ada dengan kawan-kawan ok. Peace!!

1 Komen Korang:

Kittymuiza berkata...

salam.. tutorial yg diberikan amat bermanfaat utk orang baru seperti saya..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni

blogr.my