This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

09 April 2011

FLIP KOMIK - Komik Maya Anda


Flip Komik merupakan salah satu usaha kreatif daripada sekumpulan anak muda yang inginkan sesuatu yang baru dalam dunia komik. Kini anda boleh menghantar karya dan mendapat sedikit bayaran mengenai hasil karya anda. Web ini masih dalam pembinaan dan mula beoperasi sepenuhnya pada bila masa sahaja pada tahun ini. Harap korang dapat sokong kerja mereka ini. Thanks you, support our industry.
KLIK>>>>http://www.flipkomik.com/

10 Contoh Reflection Photography

 
Reflection Photography kebiasaannya adalah reflek kepada sesuatu kejadian dan menambahkan komposisi dalam gambar. Foto-foto yang diambil melibatkan pelbagai cara dan boleh diterokai seperti refleksi cermin di kawasan berair, refleksi objek, inspirasi dan refleksi sesuatu permukaan. 10 contoh yang ditampilkan kali ini ialah refleksi pada permukaan air yang sering kita kita lihat dalam kehidupan seharian. Ia memberi inspirasi dan idea bagaimana mengambil gambar yang penuh dengan kecantikkan dan warna kehidupan. Komen entri ini jika memberi anda inspirasi. Thanks.









Earning Nuffnang RM4 Sehari


Alhamdulillah, baru saja cash out pendapatan dari Nuffnang pada minggu lepas. Hari ini aku nak cerita pasal earning aku pada hari ini yang naik mendadak. Selalunya pada hujung bulan aku akan check, ntah macam mana semalam aku adacheck earning, jumlah RM1.04 jer. Terkejut la gak, so tadi aku buka pula dah jadi RM4.48. Wah, menarik kalau setiap hari boleh earning RM4, bila darab 30 hari dah dapat berapa kan. Mungkin disebabkan trafik yang semakin meningkat kot. Thanks semua.Selamat mencuba. Komen entri ini ok :)

Download Percuma Untuk Pereka Grafik

Korang seringkali tercari-cari laman web yang menawarkan rekaan grafik yang menarik untuk korang download. Malangnya bila dah jumpa, nak download kena bayar pula. Jadi ini jalan penyelesaiannya, laman web yang memberi korang untuk memuat turun rekaan grafik, vector desin, icon, ps brush dan bermacam-macam lagi secara percuma. Tunggu apa lagi, jom download apa yang korang berkenan, diharap dapat membantu dalam proses rekaan sesuatu projek nanti. Komen entri ini jika ianya membantu anda. Peace!!

07 April 2011

Wah !!! Lukisan Hebat Oleh Lisa Surihani


Ini bukannya Lisa Surihani yang lukis, tetapi oleh pelukis dan ilustrator hebat tanah air, Zamzami Md Zain. Amacam, korang leh challenge tak lukisan camni. Menggunakan full digital painting sudah tentu sejuk mata memandang lebih-lebih lagi faveret korang semua kan si Lisa Surihani. Sila komen entri ini kalau berkenan. Sekian. : )

Birthday Giveaways -Menang Hadiah Besar

Bagi menyambut ulangtahun ke - 3 komuniti remaja Asia, SAYS.MY telah berbesar hati memberi hadiah kepada korang yang telah berdaftar. Jika belum klik sini>SAYS.MY<. Antara hadiah yang menjadi rebutan ialah Macbook Air, Samsung Plasma TV, iPhone 4, Canon SLR, iPad 2, Lomokit, trip to South Korea, IKEA room makeover, front row tickets to Justin Bieber's concert, shopping sprees to TopShop, Forever21, MNG dan macam-macam lagi yang menarik. Jadi tunggu apa lagi, sertai SAYS.MY dan pilih hadiah faveret korang.Semoga berjaya.

Sila klik link sebagai sokongan anda ok :) http://says.my/napie87/bday

06 April 2011

10 Contoh Iklan Majalah - Humor


Semua orang memerlukan humor dalam kehidupan sekarang yang penuh stress dan bermacam lagi masalah. Oleh itu pengiklan cuma menyuntik sedikit elemen humor pada iklan mereka untuk menarik minat pembaca majalah khususnya. Kadang kala dengan gambar dan maklumat yang ringkas pasti membuat kita tertawa dan teringatkan iklan tersebut. Disini aku beri contoh iklan majalah yang ada elemen humor. Malangnya iklan ini bukan dari Malaysia. Harap korang layan dan komen entri ini.










Serlahkan Indie Music Anda



INDIE MUSIC SINGLES atau nama timanganya I'M Singles ialah satu projek Mega Album Kompilasi yang akan memuatkan 100 single didalam 1 album, Projek kerjasama ini akan dipertanggungjawabkan selama 1 tahun kepada Pihak pengurusan demoplanet tv, Pentas Aksi, STS-MC, band dan penyanyi solo indie tanahair... bagi mereka yg memiliki single sendiri dijemput untuk menghadiri sesi penerangan mengenai Projek ini, sila rujuk mengikut jadual yg 
telah ditetapkan.

Sesi Penerangan I'M Singles
Tarikh : 4 hingga 7 Apr 2011
Jam : 2.00pm-5.00pm
Tempat : Demoplanet tv
Tel: 03-55235400

Demoplanet TV Sdn Bhd
1-01-02, Blok 1
Presint ALAMi
Pusat Perniagaan Worldwide 2
Persiaran Akuatik
40100 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

05 April 2011

10 Contoh Conceptual Photography

Antara Syurga dan Neraka

Conceptual Photography (fotografi konseptual) merupakan salah satu gabungan (form) untuk mempersembahkan idea seseorang fotografer. Idea yang diterjemahkan kepada sesuatu maksud atau simbol kepada sesuatu tajuk gambar yang diambil. Orang lain yang memandang foto-foto ini pasti memahami disebalik tajuk yang disediakan. Fotografer mempunyai maksud tersirat pada foto yang diambil dan mampu diinterpretasi kepada pelbagai cara. Disini aku sertakan 10 contoh untuk rujukan korang. Kalau suka sila komen entri ini ok. Terima kasih.
 Over-kick


 Imaginasiku


 Meh Mandi


 Kelas Agama


 Kelahiran


 Konsep Kaca


 Dalam Genggaman


 Harapan


 Tarian Matahari

04 April 2011

10 Contoh Fotografi Polar Panorama


Panoramic photography ( fotografi panorama) merupakan teknik fotografi di mana imej yang diambil mampu menarik perhatian mata untuk melihat dengan lebih hebat. Imej yang menunjukkan suasana dengan view yang lebih seimbang atau lebih baik, pandangan 180 darjah yang berbeza daripada dunia nyata. Polar Panorama pula adalah teknik yang digunakan dimana variasi panorama akan menjadi pandangan 360 darjah. Dengan adanya perisian Photoshop korang boleh gunakan effect yang ada - Photoshop filter (Distort> Polar Coordinates), imej yang diedit akan kelihatan seperti projection stereoskopik atau lebih senang planet kecil. Disini aku beri 10 contoh polar panorama imej terbaik untuk korang jadikan inspirasi dalam berfotografi ini. Jangan lupa komen entri ini kalau rasakannya best. Thanks You!! 










03 April 2011

Tutorial Gunakan Action Dalam Photoshop (Edisi Lisa Surihani)

Final Foto ( Jenis Action: Comic)

Dalam segmen tutorial kali ini aku akan berkongsi cara menggunakan action .atn dalam photoshop. Action yang digunakan dapat menjimatkan masa dalam menyunting gambar agar lebih menarik. Korang boleh download action ini dengan formanya .atn di laman web www.deviantart dan sebagainya. Kalau korang dah tak sabar ayuh mulakan tutorial kali ini. Layan ok!!


1. Buka fail imej yang diingini, view action window.

 2. Klik kat action window dan load actions yang di download.

 3. Klik button play untuk aplikasi efek pada gambar korang.


4. Aik, dah siap? Kan aku dah kata senang jer. Selamat mencuba. Jangan lupa komen entri ni. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Xchange Link & Follow Blog Ni

blogr.my